Werkwijze

Bij natuurgeneeskundige praktijk Carolien Jonkman wordt de focus gelegd op welzijn en gezondheid. Een ander woord hiervoor is heling. Het draait om het kijken naar onderliggende oorzaken van symptomen en het bijsturen van je koers. Blokkades in de vorm van emoties, gedachten en pijn worden vrijgemaakt, gereinigd en/of opgelost. Heling gaat verder dan genezing. Bij heling wordt elk aspect nieuw ontdekt, zodat oorzaken van pijn en ziekte aangepakt worden en verbetering wordt gecreëerd. Emotionele, psychische, medische, sociale en fysieke uitdagingen en klachten zijn bijna altijd aan elkaar gelinkt. 

Kennismaken

Als je nieuw in de praktijk komt, vind ik het fijn om kennis met elkaar te maken in de vorm van drie sessies. Na drie sessies, zitten we over het algemeen in elkaars “systeem”. Uit ervaring weet ik dat mensen met een sterke wilskracht, of die veel vanuit het denken doen, wat langer nodig hebben. 

Elke sessie start met een gesprek. Vervolgens ga je op de behandeltafel met trilmat liggen. Hierbij doe je je schoenen uit. Je krijgt een deken over je heen. De trilmat laat energie vrijkomen, brengt je energie in beweging en werkt ontspannend. Bij het ontspannen help ik je, tegelijkertijd neem ik waar wat voor zaken er in je lichaam veranderen, begeleid en verander de energie en vertel wat er gebeurt. Hierbij kom ik vaak bij de kern van het symptoom. Er kunnen emoties loskomen, hierover gaan we in gesprek.

Wat gebeurt er?

Ik ervaar dingen vaak vanuit lijntjes, puntjes die op elke plek golvende bewegingen (frequenties) hebben en een ordening daarvan in en om je lichaam heen. Ons zenuwstelsel, hart en bloedvatenstelsel en andere fysieke stelsels hebben ook een ordening en verschillende frequenties en alles is verbonden met elkaar door o.a. het water in en om ons heen. Er zijn heel veel frequenties en ik heb een zeer groot onderscheidingsvermogen daarin ontwikkeld. Er zit daarin ook een gelaagdheid, verschillende laagjes over elkaar. Vanuit elk stukje in je lichaam, elke laag en erom heen zijn er bepaalde onderwerpen waar je van kunt leren. Vanuit jouw ontwikkeling en bedoeling als mens en ziel (wezen) op aarde heb jij ook jouw eigen leerpunten. Leer of verander je dit niet, dan kan de energie vast gaan zitten, ontsteken en pijn doen. Het kan zelfs cellen gaan afbreken of vermeerderen. Je krijgt fysieke of geestelijke klachten en je welzijn vermindert.

Bovenstaande noem ik je energiesysteem. Bij sommige mensen zit dit nog erg strak aan elkaar vast (de golfbewegingen zijn erg traag) en sommige mensen hebben snellere trillingen en de energie stroomt het bij hen al goed door. 

Wij mensen hebben veel mogelijkheden, dus ik heb mijzelf aangeleerd prioriteiten te vinden. Naargelang jij graag wilt veranderen ervaar ik je gedachten / je mind-set, familiestructuur, erfelijkheid, bedrijfscultuur en structuur, sociale setting waarin je leeft (relatie, gezin, vrienden, werk) en vele spirituele lagen. Mijn bedoeling is elke keer dat jouw energiesysteem zoveel als het kan weer naar je ‘oorspronkelijke’, meest zuivere ordening gaat, zoals jij nu bedoeld bent. 

Daarbij geef ik je inzichten en bewustwording in de samenhang tussen je denken, voelen en gedrag en help je dit veranderen. Ik deel alles wat ik ervaar en vind woorden die bij jou passen. Mijn aanwezigheid, mijn energiesysteem en mijn handen zijn daarvoor bedoeld. Ik gebruik daarbij ook allerlei technieken bijvoorbeeld de medische andullatiematten (die ook golvende bewegingen maken en bewezen effectief zijn voor lichaam en geest), massage, accupressuur, cupping, oorkaarsen, paraffinebehandelingen, Bachbloesems en andere energetische of homeopathische korrels of drankjes, tincturen, voedingssupplementen, bioresonantie, magneettherapie, trance/hypnose met vol bewustzijn , lichttherapie, warmte/koudetherapie, infrarood, opstellingen en schemawerk. Dit alles valt bij mij onder energetische therapie omdat we je energiesysteem willen optimaliseren. 

Tijdens de sessies kunnen er verschillende therapieën worden toegepast. 

Nagenieten

Na de sessie heb je de mogelijkheid om in een andere ruimte na te genieten op een trilbank en alles wat in beweging is gekomen te integreren. Het nagenieten op een trilbank is een service vanuit de praktijk.