Soorten therapieën

In de praktijk werken wij met verschillende therapieën. De meest voorkomende therapieën zijn hieronder uitgelegd.

Natuurgeneeskundige Cognitieve gedragstherapie en Rationeel emotieve therapie

Met deze therapie ervaar je de samenhang tussen het denken, voelen en handelen. Terwijl er aan vermindering van psychische klachten gewerkt wordt, leer je om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor het (gevoels)leven. Eventueel kunnen deze (tijdelijk) gecombineerd worden met het gebruik van voeding, voedingssupplementen of andere natuurlijke middelen.

Inzichtgevende therapie

Bij inzichtgevende therapie krijg je inzicht in de samenhang tussen huidige gedragspatronen en de persoonlijke ontwikkeling. Er wordt dan minder direct gewerkt aan gedragsverandering, maar jij krijgt inzicht in onbewuste motieven achter het gedrag en delen van de persoonlijkheid waar je gewoonlijk weinig bij stilstaat.

Opstellingen

Als de klachten al lange tijd bestaan en mogelijk samenhangen met ontwikkelingen in de kindertijd en jeugd, kan opstellingenwerk gebruikt worden. De samenhang tussen klachten en een problematische sociaal-emotionele ontwikkeling wordt dan nog duidelijker.

Diep ontspannen in trance komen

Bij de behandeling van klachten als angst, stemmingsstoornissen en chronische pijnklachten is het effectief dat jij jezelf in een lichte trance met vol bewustzijn kunt brengen waardoor er meer rust en (pijn)verlichting wordt ervaren. Dat leer ik je.

Natuurgeneeskundige paranormale / spirituele therapie

Meer inzicht en ervaringen in het universum, en de spirituele lagen van de mens waardoor bijvoorbeeld rouwverwerking zijn voortgang heeft. Mogelijk contact met overledenen en allerlei andere wezens in de schepping.

Medische bedden/banken

Daarnaast heeft de natuurgeneeskundige praktijk Carolien Jonkman verschillende medische banken, welke processen ondersteunen. Alle bedden/ banken geven ontspanning, pijnverlichting, betere bloeddoorstroming en nog betere afvalstoffenverwerking. Daarnaast hebben we per bank programma’s die speciale klachten verlichten en zoveel als kan oplossen. Voor de volledigheid hebben we deze hieronder benoemd.

Verschillende HHP andullatie matrassen; vibratiemassage met infrarood warmte

P01: om op te warmen, voor het losmaken, openmaken van cellen om spanning en informatie die niet goed voor de levenskracht is, vrij te geven.
P02: diepe spier verlichting, verzachten van spierpijnen en krampen, bevordert het welbevinden, geeft meer levenskracht.
P03: stimulatie van het lymfesysteem, stimuleren van het ontgiftend vermogen, zorgt dat de zuurgraad van het lichaam meer in balans komt, afbreken van de eindproducten van alle processen die niet goed voor je zijn, ondersteuning van de bloeddoorstroming terug naar het hart, verstevigt het bindweefsel, helpt bij cellulitis.
P04: opwarming door korte impuls trillingen van het (spierweefsel) in het hart, losmaken van hartenpijnen, stimulatie van de doorbloeding.
P05: diepgaande ontspanning, afbouw van stress en terugwinnen van nieuwe energie, activatie van de zelfhelende krachten, helpt bij slaapstoornissen.
P06: verzachten van pijn en stimuleren van doorbloeding en lymfe in de voeten, enkels en onderbenen, versterken van de weerstand/ het immuunsysteem.
P07: verhardingen in (rug)spieren oplossen, bij spierreuma.
P08: verlichting van chronische pijn bij de onderrug, lendenen, SI-gewricht, ischias en hernia.
P09: ontspanning van de nek en schouders, bij spanningshoofdpijn, migraine, ontspanning van de nekspieren, frozen schouder ect.
P10: bij gewrichtspijnen, artrose, reuma, bij osteoporose verlichting.
P11: onmiddellijke ontspanning en stressvermindering, overspannenheid, burn-out.
P12: stofwisseling activiteiten worden geactiveerd, spijsverteringsproblemen, gewichtsproblemen, ter behandeling van gezwollen benen.
P13: sneller herstel na sporten en langdurige lichamelijke inspanning, ondersteunt de afbraak van alle processen in het lichaam die niet goed voor je zijn.
P14: doelgerichte behandeling van het dieperliggende vetweefsel, stimulatie van de darmactiviteit bij darmproblemen, verbetert de doorbloeding van inwendige organen, stimulatie van het buikspier stelsel, vermindering van de ontsteking kernen in het diepliggend vet.
P15: fibromyalgie, chronisch vermoeidheid syndroom, spasmofilie (spanning door extreme bezorgdheid of angsten), verzachten van spieren en krampen, stress, bij inslaap en doorslaapproblemen, heeft een positieve uitwerking op het autonome zenuwstelsel.
P16: stimuleert, vitaliseert en ondersteunt de bloedsomloop op een positieve manier.
P17: acute pijn verminderen, bijvoorbeeld bij spit en kuitkrampen.
P18: verhelpt doelgericht slaapstoornissen, helpt alledaagse spanningen af te bouwen.
P19: spanningen in de meest diepgaande en diverse weefsels ontspannen, blokkades verhelpen.
P20: zorgt ervoor dat je beter weerbaar bent tegen stress, maakt het vegetatieve zenuwstelsel sterker.

Jadesteen roller bed

Jadesteenkristallen met een warmte tot 70 graden gaan diep door je lichaam terwijl je recht ligt (acupressuur en moxa). Werkt diep lichamelijk door voor spierstijfheid, krampen, menstruatiepijnen, ontzuring, reumatische pijn, herstelt vitaliteit en levenslust, mentale flexibiliteit. Waardoor een betere houding wordt gecreëerd. Daarnaast hebben wij een massagestoel. Deze werkt hetzelfde als het jadesteen bed, echter zit je in plaats van dat je ligt, waardoor je meer controle ervaart. 

Magneetveld bed

Bewegende magneetvelden met geluid – en kleurtherapie brengen je lichaam weer in balans, binnen en buiten de cellen herstelt alles. Hersengolven gaan in de ontspannende en helende trillingsfrequenties.

Bijna alle klachten hebben een positief resultaat bij het gebruik van de bedden.