Het powernap traject

Ook voor bedrijven hebben wij het powernap traject. Maar waarom zou je het powernap traject voor jouw medewerkers moeten overwegen? Geloof ons, er valt heel wat te winnen! Dus word wakker en ontdek samen met ons waarom powernaps een game changer zijn voor jouw bedrijf!

In onze praktijk bieden wij een op maat gemaakt programma als het gaat om het powernap traject. De ene persoon heeft namelijk meer sessies en/of langere sessies nodig dan de andere persoon. Tijdens de sessie doet de cliënt zijn/haar schoenen uit, krijgt een dekentje over zich heen en gaat liggen op de andullatiemat. Dit alles bevordert het slaapgevoel. Door de ergonomische vorm van de matten zijn de knieën licht gebogen en ontspannen de spieren in de onderrug. Er wordt rustgevende muziek afgespeeld en de stem van Carolien die aanvoelt wat er nodig is om de slaap op te wekken, de rust te behouden en te ontwaken. Via Carolien wordt er losgelaten wat wordt beperkt om tot rust te komen. Zo wordt er volledig ontspannen. Is het weer tijd om wakker te worden? Dan staat de mat stil en wordt de cliënt begeleid om rustig en langzaam op te gaan staan. Er wordt water gedronken, wat voor een extra kick aan energie -en effectiviteitsniveau zorgt (hersenen bestaan voor 75% uit water) en de cliënt gaat rustig en ontspannen verder aan het werk.

Carolien komt tijdens de powernap snel tot mogelijke blokkades en klachten. Zo wordt er niet enkel tijdens de powernap hersteld, ook zal er heling doorwerken na de powernap. Het kan mogelijk zijn dat Carolien naar aanleiding hiervan het resettraject aanraad. Dit traject gaat dieper in op blokkades en klachten. De behandelingen worden ervaren vanuit en in samenhang met het lichaam, de persoonlijkheid, gedachtegang/mind-set, familiestructuur, erfelijkheid, bedrijfscultuur en structuur, sociale setting waarin de klant leeft en vele spirituele lagen.

Waarom powernaps?
Verbeterde gezondheid en welzijn

Powernaps kunnen de gezondheid en het welzijn van werknemers bevorderen. Voldoende rust en herstel kunnen de weerstand tegen ziektes verhogen en het risico op stressgerelateerde aandoeningen verminderen. Dit kan leiden tot minder ziekteverzuim en een hogere werknemersbetrokkenheid, wat uiteindelijk kostenbesparend kan zijn. Vooruitstrevende bedrijven zoals Google en Nasa geven hun medewerkers de mogelijkheid om een powernap te houden tijdens het werk. 

Verminderen fouten

Wanneer werknemers vermoeid zijn, maken ze vaak meer fouten. Door medewerkers de mogelijkheid te geven om een powernap te doen, kunnen ze hun vermoeidheid verminderen en hun focus en nauwkeurigheid verbeteren. Dit kan leiden tot minder fouten en herstelwerkzaamheden, wat uiteindelijk kostenbesparend kan zijn.

Vermindering van ongevallen en letsel

Vermoeidheid kan leiden tot verminderde alertheid en coördinatie, wat het risico op ongevallen en letsel op de werkplek en onderweg naar huis kan verhogen. Door medewerkers de gelegenheid te geven een powernap te doen, kunnen ze hun energie herstellen en de kans op ongevallen en letsel verminderen. Dit kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren in termen van verzuim, medische kosten en schadeclaims voor de werkgever en veel leed voorkomen/verminderen voor de werknemer.

Verhoogde productiviteit

Een korte powernap kan vermoeidheid verminderen en de alertheid en productiviteit van werknemers verhogen. Dit kan leiden tot een efficiënter werkproces en een hogere output in dezelfde werktijd.

Het powernap traject is geschikt voor mensen die tegen overspannenheid aan zitten, mensen die zich beter dienen te concentreren en mensen met ‘teveel’ aan het hoofd. Bij chronische vermoeidheid zou het reset traject een uitkomst bieden. 

Het traject zou gefinancierd kunnen worden vanuit bijvoorbeeld het opleidingsbudget dat beschikbaar wordt gesteld aan uw medewerkers. 

Trajectvoorbeeld

Het powernap traject bestaat uit meer sessies. Iedere persoon is hierin uniek, met zijn eigen doelen, wat vraagt om een op maat gemaakte ondersteuning en één op één begeleiding. Het programma wordt in overleg met de cliënt en de organisatie gemaakt, om zo volledig te voldoen aan de behoefte. De sessies kunnen in de praktijk plaatsvinden. Daarnaast is er de mogelijkheid om de behandelingen bij de organisatie te laten plaatsvinden vanaf minimaal zes individuele sessies per bedrijf. Ook geeft Carolien online sessies. Hieronder is een mogelijk traject weergegeven.

3 Weken

520 500
 • Intake sessie
 • 3 sessies van 1 uur
 • Integratie/nagenieten

3 Weken

1000 960
 • Intake sessie
 • 6 sessies van 1 uur
 • Integratie/nagenieten

6 Weken

1000 960
 • Intake sessie
 • 12 sessies van 30 min.
 • Integratie/nagenieten
 • Meest gekozen bij trauma verwerking, verslavingen, fysieke pijn

15 Weken

2.440 2.300
 • Intake sessie
 • 15 sessies van 1 uur
 • Integratie/nagenieten
 • Meest gekozen bij re-integratie en chronische pijn